Ellen! Energetische Geneeswijze

Clean label: kort, simpel en transparant

Consumenten krijgen steeds meer de behoefte om te snappen wat er in de producten zit die ze consumeren. Die duidelijkheid begint met de begrijpelijkheid van de etiketten.

Etiketten moeten eenvoudig zijn en de ingrediënten die in een product zitten moeten duidelijk zijn vermeld. Op deze manier is het voor consumenten geen raadsel wat ze betekenen.

Clean labelling beantwoordt deze behoefte.

Maar waarom is de behoefte hieraan zo groot, wat zijn clean labels nu eigenlijk en in welke vormen gebruiken fabrikanten deze?

In het onderstaande filmpje wordt kort en duidelijk uitleg gegeven.

De hang naar duidelijkheid is niet onverwacht, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureaus Kantar TNS en XTC World Innovation. Zij voerden hun onderzoek in 2016 uit in opdracht van het Franse Sial, dat tweejaarlijks de gelijknamige voedingsmiddelenbeurs in Parijs organiseert.

Dit onderzoek wees uit dat het consumentenvertrouwen in de kwaliteit van levensmiddelen in onder andere Frankrijk, Spanje, Groot Brittannië en de Verenigde Staten tussen 2012 en 2016 daalde van 85 procent naar 83 procent.
Deze daling is toe te schrijven aan de voedselschandalen in Rusland en China zoals bedorven vlees, nepeieren en verboden melkpoederingrediënten, schrijft Kantar TNS. Daarnaast zorgt het groeiende gezondheidsbewustzijn van consumenten voor meer interesse in etiketten die de aanwezigheid van natuurlijke ingrediënten benadrukken.

De voedselschandalen verklaren volgens de onderzoekbureaus ook de toegenomen populariteit van biologische producten. In 2012 gaf 48 procent van de consumenten in onder andere Frankrijk, Spanje, Groot Brittannië en de Verenigde Staten aan graag biologische producten te kopen. In 2016 was dit percentage gestegen tot 53 procent.

Het groeiende gezondheidsbewustzijn van consumenten zorgt daarnaast voor meer interesse in etiketten die de aanwezigheid van natuurlijke ingrediënten benadrukken. Dit percentage steeg van 50 procent in 2012 naar 54 procent in 2016.

Nieuwsbrief

Wil jij ook op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van gezondheid, voeding, voedingssuppletie, afslanken en evenementen? Meld je dan via deze link aan zodat je niets mist: http://eepurl.com/gtPUi1