Ellen! Energetische Geneeswijze

DNF-10 bevordert gewichtsverlies door reguleren ghreline en leptine

Gewichtsbeheersing is het resultaat van de balans tussen energie-inname en energieverbruik. Het ingrediënt DNF-10 bevordert gewichtsverlies door regulering van de mediatoren van verzadiging, dat bewijzen verschillende klinische onderzoeken.

Heb jij hulp nodig bij het verliezen van gewicht? Neem dan contact met me op!

Wat is DNF-10?

DNF-10 is een op voedsel gebaseerd ingrediënt verkregen uit een screening van peptiden met een klein molecuulgewicht na proteolyse van saccharomyces cerevisiae. Saccharomyces cerevisiae (biergist, ook wel bakkersgist, brouwersgist of wijngist) is de meest gebruikte gist. De gist wordt gebruik voor het fermenteren van koolhydraten. Studies bewijzen dat DNF-10 het gevoel van verzadiging verbetert en de voedselinname vermindert.

Resultaten onderzoek

De belangrijkste resultaten van de dubbelblinde, gerandomiseerde en placebo-gecontroleerde klinische onderzoeken met in totaal 134 proefpersonen:

  • Aanzienlijk vermindering van de calorie-inname vanaf de eerste week.
  • Aanzienlijk gewichtsverlies na de eerste maand.
  • Gewichtsverlies door vetmassa.
  • Buikvet aanzienlijk verminderd.
  • Tailleomvang verminderd met 5 cm.

Na twee maanden DNF-10 te hebben ingenomen, dacht 80% van de proefpersonen overdag minder aan eten dan aan het begin van de suppletie. Ook verminderden de proefpersonen hun calorie-inname na twee maanden met 600 calorieën per dag.

Ghreline en leptine

DNF-10 bevordert gewichtsverlies door een regeling van de mediatoren van verzadiging. Verzadiging en eetlust worden veroorzaakt door modulatie van onze niveaus van ghreline en leptine. Een paar uur na de laatste maaltijd ontstaat er een licht hongergevoel naarmate de glycemie (bloedsuikerspiegel) afneemt. Wanneer de maag leeg raakt, scheidt deze ghreline, ‘het hongerhormoon’, af dat functioneert als een neuropeptide in het centrale zenuwstelsel en de volgende voedselinname initieert. Voedselinname leidt tot uitzetting van de maag die de afgifte van ghreline remt. Ghreline zal het effect van leptine, dat bekend staat als “het hormoon van energieverbruik”, geleidelijk vervangen. In feite werkt leptine als bemiddelaar bij de regulering van de energiebalans op lange termijn. Leptine wordt door het vetweefsel in de bloedsomloop afgegeven als een functie van de energieopslag: hoe meer vetweefsel, hoe meer leptinesecretie.

Al deze mediatoren, geassocieerd met de blootstelling aan voedsel, genereren de secretie van hypothalamische neuropeptiden zoals neuropeptide Y (NPY), dat betrokken is bij fysiologische en homeostatische processen in zowel het centrale als perifere zenuwstelsel. Deze kettingreactie leidt tot onze volgende voedselinname en tot ongezonde eetkeuzes wanneer deze uit balans zijn. Al deze fysiologische routes leiden tot voedselopname en vervolgens komt het voedsel in het spijsverteringsstelsel terecht. De uitzetting van de maag remt de afgifte van ghreline; de toename van onze glycemie leidt tot een verhoogde productie van insuline en als voedsel naar onze darmen gaat, stimuleert het de afgifte van neuromodulatoren zoals CCK of PYY, wat verzadiging bevordert. Terwijl we eten, is er een negatieve feedback naar de hersenen, met verzadiging als een finaliteit, wat leidt tot remming van verder eten, afname van honger en toename van volheid nadat een maaltijd is afgelopen.

Bron: Fytexia

Nieuwsbrief

Wil jij ook op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van gezondheid, voeding, voedingssuppletie, afslanken en evenementen? Meld je dan via deze link aan zodat je niets mist: http://eepurl.com/gtPUi1