Ellen! Energetische Geneeswijze

Obesitas en micronutriënten

Tijdens de recente informatieavond over ‘metabool syndroom’ heb ik het gehad over één van de factoren van ‘metabool syndroom’: obesitas.

Wereldwijd neemt obesitas enorme vormen aan. Zie hieronder de infographic van de World Health Organization (WHO) uit 2014.

De WHO kijkt naar de wereldbevolking.

In ons land houdt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) statistische informatie bij over van alles en nog wat, en dus ook over de ontwikkeling van ons (over)gewicht.

Het goede nieuws is dat obesitas is te voorkomen door o.a. dagelijks te bewegen, door de juiste aandacht te geven aan voeding en door het aanvullen van tekorten in voeding (in voeding zitten nu eenmaal niet meer de voedingsstoffen die er 10-20-30 jaar geleden inzaten).

Spectracell Laboratories (Houston, Texas) geeft in een publicatie aan wat vitamines en mineralen voor je kunnen betekenen in relatie tot ‘weight management’ (gewichtsbeheersing).

Wil je meer weten over wat het gebruik van micronutriënten (voedingssuppletie) in jouw specifieke geval voor je kan doen? Neem dan contact op!

Nieuwsbrief

Wil jij ook op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van gezondheid, voeding, voedingssuppletie, afslanken en evenementen? Meld je dan via deze link aan zodat je niets mist: http://eepurl.com/gtPUi1